Matjaž Tavčar
Datum
11. julij 2015
Soplezalec
Jasmina, Sabina
Gora /stena
Grintovec
Smer
Grintovčev steber
Dolžina
250+150m
Ocena
V/IV

Mihelič pravi "Če pa plezanje nadaljuješ do vrha Grintovca, boš napravil kar dostojno turo." Res je! Pozabil pa je omeniti, da sledi še doooolg sestop... Smeško Do avta cca. 3,5h. Z vsemi postanki, fotošutingi, pitanjem in pupcanjem, zabavanjem, občudovanjem narave in družbe pa to pomeni 14h. Smer je lepa in dobro opremljena, predvsem zahteven kamin s previsnim vstopom, ki je (kot so pisali tudi drugi) zahtevnejši od petice, ki smo jo splezali, ne da bi vedeli. Že po dveh raztežajih smo namreč prišli do neke lope, ki bi morala biti na koncu tretjega raztežaja. Ker nismo štantali v lopi, ampak smo kar direktno napadli zajedo, smo tako nevede spustili "prestop levo čez navpično ploščo v dno zajede, ki je ključno mesto smeri"...Sem se torej še vrnem Smeško. Po "kar fajn štirici" (ki je bila V) smo tako že prišli do "lažjega, delno skrotastega sveta" (nadaljevanje v komentarju)


Matjaž
Matjaž Tavčar, 12.07.2015, 03:35
(nadaljevanje opisa smeri)... Nič nam ni bilo jasno (plezala sta tudi TDV in Anže), mesto, kjer smo bili, se je po skici povsem ujemalo, nadaljevanje tudi in očitno smo res že splezali petico Smeško Le malce prekmalu smo prišli čez...No, ko smo razdelili dolžino smeri s številom raztežajev, smo prišli do tega, da bi morali biti cugi dolgi cca 35m, da se pa vleči cca. 50m, da prideš do štantov (dvojni klini namesto svedrovcev, ki naj bi bili na vseh štantih). Kljub kompaktni skali bi opozoril na marsikateri majav oprimek in možnostjo številnih projektilov, ki znajo dobro zadeti in zatresti čelado (100% preverjenjo). Plezanje smo nadaljevali levo po grebenu (II,III), ki ni opremljen, ponuja pa čisto luštno plezarijo.
Stanka
Stanka Jelenc, 13.07.2015, 08:31
Kako fajn je v ponedeljek zjutraj prebirati vse vaše zgodbe! Super ste, pravi gamsi!
Baje se je nekaj podrlo v Grintovčevem stebru....halo Maži?????
Matjaž
Matjaž Tavčar, 13.07.2015, 11:02
Ja, res se je podrlo ((prispevek na Friko.si)), vendar smo bili mi takrat že na sestopu sredi stene, levo od podora. Je bilo pa kar "zanimivo" to poslušati in gledati...Nekaj se govori, da je bil za to kriv edini klin, ki ga je ta dan zabil TDV Smeško