O alpinističnem odseku Črnuče

ČAO vas pozdravlja!
Nekoč AO Črnuče, danes smo v plezalni srenji znani pod imenom ČAO.
Smo eden izmed manjših alpinističnih odsekov v Ljubljani, ki obstaja že vse od leta 1973.

Simpatično skupino fantov in deklet, vseh generacij, od najmlajšega do najstarejšega, druži ljubezen do hribov v vseh letnih časih, pa naj bo to hoja po brezpotjih, plezanje v navpičnih stenah, športno plezanje, turno smučanje, ledno plezanje itd.
Poleg alpinističnih dejavnosti se ukvarjamo s številnimi drugimi športi kot so kajakaštvo, gorsko kolesarjenje in jamarstvo.
Številni naši člani so že obiskali tuja gorstva v Himalaji, Patagoniji, Peruju in Kirgiziji, se povzpeli na visoke vrhove in preplezali veliko število prvenstvenih smeri ter dodali svoj prispevek k zgodovini alpinizma.

Poleg navdušenja nad skalo, snegom in ledom nas družijo tudi skupne vrednote kot so prijateljstvo in medsebojna pomoč. Uspešno delovanje odseka pa je v veliki meri odvisno od posameznikov zanesenjakov, ki svoj prosti čas posvečajo aktivnostim kot so vodenje odseka, organizacija in izvedba alpinistične šole in plezalnega krožka, urejanje spletnih strani ter skrbijo, da se ČAO nenehno razvija in postaja iz leta v leto boljši.

Naši prostori se nahajajo v Črnučah na Dunajski 367 v prostorih Kulturnega doma Črnuče.
Člani ČAO se redno srečujejo vsak četrtek, naše aktivnosti pa poleg alpinistične šole vključujejo sestanke, projekcije, predavanja, izobraževanja ipd.

ČAO v letu 2017:Alpinistična šola 2016/2017:Alpinistična šola 2015/2016:In prekrasen film naših prelestnih ČAO bejb:Zgodovina odseka

Zgodovino odseka sta zbrala in pripravila Stanka Jelenc in Dušan Žigon. Povezava

Dokumenti

Pravilnik Črnuškega alpinističnega odseka (sprejet septembra 2023)