Andrej Kotar
Datum
18. junij 2015
Soplezalec
Primož Brifah
Gora /stena
Antovo (HR)
Smer
Clint Eastwood
Dolžina
140 m
Ocena
VI-/V

V stenah zraven plezališča Antovo nad Crikvenico so reški alpinisti iz RAK-a preplezali več alpinističnih smeri, med drugim so lani poleti splezali prvenstveno smer Clint Eastwood. Je samo nekaj kilometrov oddaljena od morja, tako da se da brez problema združiti alpinizem in popoldansko kopanje v morju :-)
Skala v smeri je na splošno v redu, občasno malo krušljiva, plezaš pa več ali manj ves čas petico z malo težjim detajlom na koncu.
Prvopristopniki so v smeri pustili 5 klinov, nekaj so jih kasneje očitno dodali tudi ponavljavci, tako da je popolnoma neopremljen ostal samo najtežje ocenjen raztežaj. V njem je bolj za orientacijo ostala samo zataknjena jebica, ki so jo tam pustili že prvi trije plezalci.

Več o smeri v poročilu prvopristopnikov, fotke v prispevku.


Jurij
Jurij Rous, 20.06.2015, 01:04
Super, nekaj novega Smeško. Zdaj pa čakamo samo še fotke.
Andrej
Andrej Kotar, 21.06.2015, 09:14
Fotke objavljene Smeško.
Peter
Peter Mrak, 22.06.2015, 08:41
Evo pa si me prehitel... Smeško Tele stene nad Bribirjem že nekaj časa po tihem opazujem.... S tamalimi smo že parkeat prehodili celo steno po zgornjem robu. Jaz sem imel tole v mislih za probat http://www.aozeljeznicar.hr/page.php?id=1297
Andrej
Andrej Kotar, 22.06.2015, 11:50
Asparagus sem plezal lani poleti, ampak se je nekje v četrtem raztežaju tako hudo ulilo, da sva se s soplezalcem odločila abzajlat nazaj na začetek smeri. Je pa Asparagus navrtana smer, tudi v Čujićevem vodniku Croatia je označen kot dolga športna.