Četrtkovo predavanje

Matej Mišvelj | 14.11.2021

Četrtkovo dogajanje bo v znamenju simpatične popotnice Neže, ki nas bo tokrat popeljala po poti naših vsakdanjih oblačil
Prvo preko tega kako jih vzdrževati, prati, kaj imeti v nahrbtniku za "vsak slučaj" ko se kaj raztrga.
Do naslednjega razpotja, točke, ko pomislimo kaj lahko naredimo doma, če imamo tako spretne roke kot jih ima sama. Ali mogoče koga takrat poklicati.
Do zadnjega poglavja. Kako za nas uporabljene kose, ko se nam zdi, da so na koncu svoje poti, lahko spremenimo v nove kreativne izdelke, da se pot ne neha.

Neža je ljubiteljica narave in s svojem početjem skrbi ter nas uči, kako poleg naših aktivnostih skupaj pripomoremo k bolj čistemu okolju.
Nek pregovor pravi: "da ni slabega vremena, da so samo slaba oblačila” tako da..
IF IT’S BROKE, FIX IT!
Prinesite svoje GoreTex-e na pregled.
Pripravite vprašanja, karkoli vas zanima na to temo!
Vabljeni, štartamo ob 20:30.

ČAO vabi v alpinistično šolo

Matej Mišvelj | 05.10.2021

Leto je naokoli in ČAO spet vabi v alpinistično šolo

Predstavitveno srečanje bo v četrtek, 30.9.2021 v Kulturnem domu Črnuče

Več informacij na sola.aocrnuce@gmail.com

Iščemo prostor za plezalno stenco

Blaž Germek | 23.01.2021

🆘 AO ČRNUČE (ČAO) IŠČE PLAC ZA STENCO (prostor cca. 50m2, visoki stropovi - vsaj 3,5m)

😔 Že nekaj časa smo brez stence, na kateri bi lahko poučevali plezalne in vrvne tehnike, otroke klesali v plezalce, izmenjavali izkušnje, se družili in načrtovali nove dogodivščine.
👉🏻 Iščemo prostore v Ljubljani in bližnji okolici. Lahko industrijski objekt, telovadnica ali kakšen drug prostor, da je le dovolj visok strop. Ker se naše društvo financira iz članarine in šolnin in je zadeva neprofitna, je naš budget omejen.
🙏 Če vi takega prostora nimate, prosim delite objavo, da nas morda opazi nekdo, ki ga ima. HVALA!

Monte Agner: Spigolo Nord - Jurij Rous

Nina Javoršek | 21.12.2020

V sredo 23.12.2020 ob 20:30 se ponovno dobimo na zoomu!

Tokrat je predavanje za nas pripravil Jurij Rous, ki nas bo popeljal na 1.600m dolgo popotovanje po smeri Spigolo Nord v Monte Agner. Zvezdnato noč pod bivak vrečo sta v najdaljši smeri v Dolomitih prebila skupaj s Petrom Janežičem.

Pripravite glaže ter praznično dobro voljo in v sredo priklikajte na zoom. Se vidimo!

Alpinistična šola 2020/2021

Matej Mišvelj | 08.03.2020

Črnuški alpinistični odsek bo tudi letos organiziral alpinistično šolo, ki se bo z informativnim srečanjem začela v četrtek, 27. februarja ob 19. uri.

Prijave in dodatne informacije dobite na naši spletni strani (aocrnuce.si), na naslovu sola.aocrnuce@gmail.com ali po telefonu na št. 040 540 288.

Prikaži celotno novico

Predavanje: Friko gre po svetu

Nina Javoršek | 24.01.2020

Novoletna rajanja so mimo in spet so na vrsti klubska predavanja.Družili se bomo že ta četrtek, 23.1.2020 ob 20:30 uri. Tokrat pridete na svoj račun vsi friko navdušenci, ki iščete ideje za plezarijo in dopustovanja onkraj rodne grude.

Svoje izkušnje s plezanjem po skritih evropskih kotičkih nam pridejo predstavit Jurij Ličen, ki je med bivanjem v Londonu dodobra raziskal angleško plezalno sceno, Urška Mihoci, ki je mantalala bolderje v francoskem Fontainebleauju, in Blaž Germek, ki je v novo leto zajadral ob raziskovanju španske skale v Costa Blanci.

Lepo vabljeni!

ČAO Hard Climb 2019

Peter Janežič | 09.12.2019

Tudi letos tradicionalno organiziramo novoletni plezalni dogodek ČAO Hard Climb 2019, ki se bo odvijal v Plezalnem centru Ljubljana (PCL) v petek, dne 6.12.2019 s pričetkom ob 17.00 uri.
Prijave so uspešno zaključene, vsi Čaučiji pa seveda vabljeni na zaključno druženje v Grif baru. :mocn::mocn:

Filmski večer: Nepoškodovane / Undamaged

Nina Javoršek | 07.11.2019


Prihodnji četrtek, 14. 11. 2019, otvarjamo sezono ferajnovskih filmskih večerov. Deževni jesenski večeri namreč kar kličejo h kavču in filmom ... da pa se ne boste valjali na kavčih, pridite film raje pogledat na ferajn in se zraven še malo podružit. :)

Sezono začenjamo z ogledom filma Nepoškodovane/Undamaged, predstavila nam ga bo naša tečajnica Katarina Mulec, ki je del ekipe Balkan River Defence.

Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku, kjer z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke evropske divjine. Balkanski polotok je dom zadnjih divjih rek Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene.

Odrinili bomo na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v šestih državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana.

Začnemo ob 20:00. Lepo vabljeni!