Andrej Erceg | 02.07.2008

Lekcija iz ponižnosti

Oni dan (21.6.), bil je popoldan, sva z Maticem vstopila Grand Cappucin. Smer: Bonatti-Ghigo. Začela sva v Poeticomanii in nato prestopila v in nadaljevala po Bonattiju. Po slabi polovici preplezanega Velikega Atija, sva obrnila: vrh je bil ta dan še predaleč.

Naslednji dan sva začela prej, nekaj po osmi zjutraj. Na včerajšnjem obračališču sva bila opoldne. S plezo sva nadaljevala in se znašla pod prvim težjim raztežajem Bonattija: čezenj je tekel slap.
Obvoz je bil zamuden: en praktično vodoraven abzajl na prejšnji štant ter nato prebijanje na tehniko, čez mokre strehe smeri Directe des Capucines. Čas se je iztekal, zato sva ostala v Directu, ki je v nadaljevanju obetal lažje plezanje. A žal je z višino rasla tudi vlaga v S steni Cappucina. Frikovska oprema se pri »gaženju« ni najbolje izkazala: ob pol devetih sva obrnila, raztežaj pod vrhom.

Po dnevu restiča napadeva spet, tokrat ob pol sedmih: po ogrevanju v smeri L’élixir d’Astaroth zavijeva v Le voyage selon Gulliver. Po izmeničnem navijanju, predvsem v glavo, tehnični plezariji, predvsem v zadnjem mokrem 6cju, rahlem sneženju, predvsem pod vrhom, okoli pol šeste zlezeva, tokrat na vrh.

Veliki Ata se je dolgo upiral, midva pa tudi in po dobrih jurja preplezanih metrih v treh plezalnih dneh, sva končno stopila nanj, zadovoljna!

Klik za večjo sliko

Big Daddy

Klik za večjo sliko

Dan 1...

Klik za večjo sliko

Dan 2...

Klik za večjo sliko

Dan 3...

Klik za večjo sliko

Dan 4...