Primož Sedej | 06.07.2020

Resn(o)ikova :)

S temle Križevnikom sem kar malo odlašal, ampak enkrat je treba it v Resnikovo…
Grega je rekel, da v 3h dostopa prideš tut že na Triglav?! Presenečen Tako sva si turo mal skrajšala in sva dostopala 2h, plezala mal pod časovnico (5,5h) in odabzajlala po smeri 1h nazaj pod steno. Sestop ni nič hitrejši kot dostop, ker je veliko poplezavanja po grapah in hudournikih.
V 1. cugu se mi je zdelo, kot da se vse mal maje… mogoče je to samo fotrov sindrom. V nadaljevanju sva se jaz in skala malo unesla in je blo takoj bolš . Kamin, ki ga zapira previs je bil moker, tako da je še mal začinil detajl. Nato pa te čaka ena najlepših zajed pri nas, sploh ko je okrašena s frendi vseh barv. V bistvu je to ena sama luska, dolga 25m. Smer mal zagreni na vrhu s slabo skalo in rušjem, al sva pa zadnji cug mal narobe plezala?
Drugače pa je smer kar dobo opremljena, vsa sidrišča so opremljena vsaj z 2 klinoma, set frendov in nekaj klinov pa vseeno prav pride. Abzajl po smeri se je izkazal za hitro in elegantno rešitev.
Fotoaparat je ostal doma, zato nekaj telefonskih fotk.

Klik za večjo sliko

malica v bivaku

Klik za večjo sliko

začetni "majavi" raztežaj Smeško

Klik za večjo sliko

najlepša!

Klik za večjo sliko

lepo okrašena zajdea s frendi

Klik za večjo sliko

proti vrhu pa naloženo in "kosmato"

Klik za večjo sliko

delikaten prvi abzajl

Boris
Boris Sedej, 06.07.2020, 23:04
Nič odlašat pr takih lepoticah Angelček Drgač pa seveda Palec gor
Luka
Luka Pavlovčič, 07.07.2020, 10:07
Fotra še nista rekla zadnje, lepa! Kepca Palec gor
Andrej
Andrej Erceg, 07.07.2020, 23:26
Bravo mladca. To je prva in zadnja alpi smer, ki jo je Marko Zadravko zlezel. Prvi cug me je pozihral kar iz romantičnega bivaka. Sicer se pa bolj splača dostopat čez Dleskovškovo planoto, če veš kje je abzajl.