Filmski večer: Nepoškodovane / Undamaged

Nina Javoršek | 07.11.2019


Prihodnji četrtek, 14. 11. 2019, otvarjamo sezono ferajnovskih filmskih večerov. Deževni jesenski večeri namreč kar kličejo h kavču in filmom ... da pa se ne boste valjali na kavčih, pridite film raje pogledat na ferajn in se zraven še malo podružit. :)

Sezono začenjamo z ogledom filma Nepoškodovane/Undamaged, predstavila nam ga bo naša tečajnica Katarina Mulec, ki je del ekipe Balkan River Defence.

Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku, kjer z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke evropske divjine. Balkanski polotok je dom zadnjih divjih rek Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene.

Odrinili bomo na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v šestih državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana.

Začnemo ob 20:00. Lepo vabljeni!