Predavanje: Dejan Mišković – Trening, poškodbe in prehrana

Nina Javoršek | 29.03.2019

Spomladansko sonce nas že nekaj časa kliče in vleče v skalo, da pa se bomo na novo sezono lahko čim bolje pripravili, pride tokrat, v četrtek, 28. marca, v goste alpinist in plezalni trener Dejan Mišković.

Dejan je trener, opremljevalec ter postavljalec smeri, sodnik in plezalni inštruktor. Že več let izvaja plezalne treninge za rekreativce ter tekmovalce v športnem in lednem plezanju. Izvaja tudi kondicijske treninge in (neplezalno) vadbo za splošno populacijo ter specifične ciljne skupine in namene (smučarji, košarkaši, plezalci ipd.). O sebi pravi naslednje: "Moj čas je zadnja leta razdeljen na različne oblike plezanja, treninge, vadbe, izobraževanja, članke ... Med svojimi treningi sem preizkusil veliko različnih športov in oblik vadbe, pridobljeno znanje pa skušam uporabiti v drugih športih. Še najraje kuham, ko nisem lačen, in treniram, kadar nisem utrujen. Če imam preveč časa fotografiram ali berem. Plezanje zase me raztegne nekje med ledne slapove, balvane in hribe, v najrazličnejših oblikah in lokacijah."

Na predavanju nam bo Dejan predstavil tri temelje dobrega plezanja: vadbo, preventivo pred poškodbami ter prehrano. Predavanje bo namenjeno kratkemu pregledu treh tem ter celostnemu pogledu na fizični del športnega udejstvovanja. Vsebina predavanja bo odvisna tudi od našega sodelovanja, debate in vprašanj, saj bo na tak najlaže deliti znanje, iz katerega se lahko vsi kar največ naučimo.

Pridite pripravljeni. :mezik:

Se vidimo!