Naj slika

Novice

Prijava

Pomagajo nam

InfoHit
Kibuba
Brinox
ClimbersOnly shop
CHAO
Proteini.si
Stihl
Actionmama
DUMO

Alpinistični vzponi

 
datum plezalec/ka gora - smer težavnost - dolžina    
21.10.2017 Sabina Novakovič  Kogel-Češnovar Srakar s Kranjsko varianto  V/VI V/VI   230 m
Soplezalec:Jasmina, Metkica
Komentar: A0. Vse plezala na topa. Punci sta letos v top formi. Res krasen jesensko-plezalni dan.
21.10.2017 Jasmina Zajc  Kogel-Češnovar Srakar s Kranjsko varianto   V/VI (A0 v IV) V/VI (A0 v IV)   230m
Soplezalec:Metka, Sabina
Komentar: Super, a zelo zahtevna smer. Prvo polovico lažjih raztežajev sem vodila jaz (in se uspela prijet za komplet v IV), drugo polovico je premagala Metkica. No, fajtale smo vse, ker niso šenkani raztežaji, pa tudi take podrtije v drugi polovici VI raztežaja nisem pričakovala. All in all super dan, še boljša družba in navdušene bejbe na vrhu smeri:)
18.10.2017 Jana Šercer  Mala Rinka-Vzhodna smer  IV/III IV/III   350m
Soplezalec:Matej Mišvelj
Komentar: Kita ni niti švicnu, jaz pa... :)
Lepa, ne pretežka smer, tudi krušljiva ni tako hudo, če se malo potrudiš. Plata pod rampo je res lepa plezarija, prav tako zgornje leve platke. Po Miheličevi skici sem brez težav našla ves potek smeri in tudi vse kline, no pa mi je Matej vseeno naročil, da naj za vajo zabijam in sem morala pokazat vse znanje iz alp. šole in svoje izkušnje. Tudi plezanje z alpinističnim inštruktorjem je bila lepa izkušnja :)
16.10.2017 Urška Mihoci  NŠG - Steber ob Kamenkovem kaminu  V/IV V/IV   150m
Soplezalec:TDV
Komentar: luštna smer :) je bilo pa velik dostopa, ker je bila cesta zaprta :)
15.10.2017 Andraž Avbelj  Planjava-Humar-Škarja  V-/IV V-/IV   270 m
Soplezalec:Rok Čermelj
15.10.2017 Ahac Istenič  Skuta-Smer pod stolpom  VI-/V VI-/V   370m
Soplezalec:Grega Senčar
Komentar: Končno so se poklopili datumi in vreme. Z Gregom sva se odločila, da izpitno turo izpeljeva na lep jesenski dan. Plezala sva v skuti, kjer je skala čudovita. Oba sva bila nad preplezano smerjo navdušena in izpitna tura je uspela :)
Grega hvala za vse nasvete in super družbo! :)
14.10.2017 Aljoša Hribar  Val di mello/Scoglio de la Dei-Kundalini  VII- VII-   400m
Soplezalec:Tomaž Jakofčič
14.10.2017 Anže Mihevc  Prisojnik, Kraj sten, Z stena-Potepinka z izstopom Deržaj-Šlibar  V/III-IV V/III-IV   500m
Soplezalec:Jurij Rous
Komentar: Izpitna tura za starejšega alpinističnega pripravnika je bila v znamenju ne prezgodnjega vstajanja, lahkotnega dostopa, ogleda bunkerja, iskanja poteka smeri, dobre družbe, smeha, sonca, prelepih razgledov tako čez dan kot ob sončnem zahodu, potepanja po steni in ogromno zabitih klinov :) Jurij, še enkrat hvala za vse kritike in nasvete!
14.10.2017 Jurij Rous  Prisojnik, Kraj sten, Z stena-Potepinka z izstopom Deržaj-Šlibar  V/III-IV V/III-IV   500 m
Soplezalec:Anže Mihevc
Komentar: Z Anžetom sva šla opravit izpitno turo, da končno postane starejši pripravnik, saj si to nedvomno zasluži, pri čemer je to dokazal včeraj. Bravo Anže! Plezati sva začela po smeri Potepinka (V-/IV, III, 250 m) in nato izstopila iz stene po smeri Deržaj-Šlibar (nadaljnjih 250 m), v začetku katere sva se malce sprehodila (mesta I) potem pa izplezala po nenavadni, ogromni žlebasti grapi/zajedi, ki je postregla s strmimi, kompaktnimi ploščami in krušljivimi otočki (mesta IV in V), da ni bilo preveč lahko :). Sestopala sva ob čudovitem sončnem zahodu, ki je dal turi piko na i. Res lep dan v dobri družbi in dobrim soplezalcem, ki sicer še brusi svojo ostrino. Ker sem pozabil plezalke doma je večino raztežajev naprej splezal kar Anže, jaz pa sem moral malce bolj potelovaditi kot bi sicer. Potem sva skočila še na zbor alpinistov navijat za naše novopečene alpiniste. Še enkrat čestitke vsem!!!
13.10.2017 Aljoša Hribar  Val di mello/Scogliode la Metamorphosi-Luna nascente  VII/VI VII/VI   360m
Soplezalec:Tomaž Jakofčič
12.10.2017 Aljoša Hribar  Eldorado-Motorhead  6b 6b   500m
Soplezalec:Tomaž Jakofčič
11.10.2017 Jurij Rous  Kokrska Kočna -Jugozahodni greben  II/I II/I   500 m
Soplezalec:Gorazd Hrovat
Komentar: Gorazdu je manjkala še ena alpinistična tura za mlajšega pripravnika, pa sva šla... Izbrala sva si JZ greben Kočne. V osnovi gre za zelo zahtevno brezpotje s plezanjem po grebenu do II. plezalne stopnje po UIAA lestvici. Tako kot dobro, vrhunsko vino sodi ta tura v prvovrstni izbor oz. vrhunski razred. Je tura presežnikov v vseh pogledih. Najlepša je ravno sedaj, v času zlatorumenih macesnov in ko te sonce prijetno greje medtem, ko božaš že precej ohlajene oprimke. Res mega dan v super družbi (kot vedno do sedaj!).
10.10.2017 Aljoša Hribar  Breithorn-Gran diedro nord/Grassi Bernard   IV/5 IV/5   450m
Soplezalec:Tomaž Jakofčič
08.10.2017 Blaž Germek  Mrzla gora / južna stena-Srce + Avrikelj  V / IV V / IV   150m
Soplezalec:Milan Gobec
Komentar: Kombinacija, spodaj 2 raztežaja po Srcu, zgoraj 2 po Avriklju. Kar opremljeno. Navrtani abzajli, zadostuje 60m enojčka. Lep umirjen dan.
01.10.2017 Mojca Debevc  Visoka polica-Direttissima  V-/IV V-/IV   200 m
Soplezalec:Miha Jemec
Komentar: No pa je tudi za mano uspešno opravljena izpitna tura. Če je Jasmina plezala Miss Julijcev z Mistrom ferajna, sem jaz definitivno preplezala Miss simpatičnosti z Mistrom simpatičnosti.

Miha, hvala za vse strokovne napotke in čudovit dan!
01.10.2017 Maja Gaspari  Nad Šitom glava-Smer po zajedi  V+/IV-V V+/IV-V   300m
Soplezalec:Matjaž Tavčar, Urška Mihoci
Komentar: Matjaž je čisto dovolj podrobno opisal našo odisejo :) Smer sicer lepa in dejansko drži ves čas. Zaradi teme smo na koncu izpustili prečko v levo (II) in klasičen izstop (I) iz smeri in raje nadaljevali po kaminu do vrha.
01.10.2017 Blaž Germek  Jerebica / južna stena-Steber sv. Martina  VII / V-VI VII / V-VI   350m
Soplezalec:Grega Senčar
Komentar: Dobra smer, večina raztežajev neopremljenih oziroma bogo, ta težki zadosti za smeri primernega plezalca. Drugače potreben le set pomičnikov.
Vstopila po kaminu, ki je bil moker in vzel dosti časa.
Skala zelo dobra, šopi trave tudi.
01.10.2017 Urška Mihoci  NŠG - Smer po zajedi  V+/IV-V V+/IV-V   300m
Soplezalec:Matjaž Tavčar in Maja Gaspari
Komentar: Zelo lepa smer, ki kar konstantno drži težavnost skoraj do vrha. Žal smo rabili več časa kot smo mislili, ampak na koncu lahko rečem samo to: Noro! Nepozabno! WAW! Kdaj ponovimo? :D
01.10.2017 Kaja Puhan  Mali (Bavški) Grintavec, V stena-Smer črnuško-idrijskega sodelovanja  IV/II-III IV/II-III   300m
Soplezalec:Boris Sedej
Komentar: Prvenstvena, 3h.
Dolg dostop, cca 3h. Dobra skala. Ni guzve. Sestop: smrt za kolena :) dobra izbira vzhodne stene, da nama je bilo ves cas prijetno toplo.
Odlicen dan in pol!
01.10.2017 Matjaž Tavčar  Nad Šitom glava-Smer po zajedi  V+/IV-V V+/IV-V   300m
Soplezalec:Maja Gaspari, Urška Mihoci
Komentar: V smer smo vstopili ob 13h in zadnja dva cuga plezali v trdi temi. Sem videl, da se da čisto kulturno plezat v temi. Nekdo pa je pozabil čelko in si bo za vse večne čase zapomnil, zakaj je to obvezen del opreme :) Svetilka na telefonu ti ne pomaga veliko :) Tako da je šlo na koncu reeees počasi, da je drugi v navezi svetil na stope in grife tretjemu... Zelo prav je prišla tudi aplikacija za navigacijo (Locus maps), kajti na vrhu je bila še megla in najti potko za sestop bi bil še dodaten izziv. Malce nižje se je megla razkadila, prikazala se je luna, mraza ni bilo in bilo je prav romantično :) Smer je res kul, konstantno se pleza, vmes je sicer en del podrt, vendar to ne pokvari celotnega vtisa. Večine smeri ni bilo treba plezati v puhovki, seveda smo vmes pihali v prste, ampak lahko bi bilo hujš. Zanimiva avantura.
29.09.2017 Jakob Kovač  Montaž-Findeneggov ozebnik  II II  
Soplezalec:Matej Kovač, Gašper Kovač
Komentar: Smer sodi sicer uradno med planinske poti, a bojda zelo mejno zaradi precej prostega "lazenja" in slabih označb. To potrjuje tudi skoraj kričeč napis na začetku: "alpinisti esperti". V razmerah, ki smo jih danes imeli mi, si vzpon v svojo beležko mirne duše označim kot alpinistični. Markacije so bile v grapi večinoma skrite pod mestoma neverjetno debelo snežno odejo, megla je pristavila dodatno mistično nelagodje, ker pa smo se na goro podajali sploh prvič, ni potrebno posebej omenjati, da je bila navigacija mestoma težavna. Nejevolja ob neuspelem iskanju markacij in strahu zaplezanja po nekaj ne tako nedolžnih skalnih skokih nas je pripravila do "vročih bratskih debat" in razmišljanj o vrnitvi. Mladima upornikoma sem se trmasto uprl in jima naposled le našel "pot", čeravno sem med svojo akcijo ravno pred njima zgubil pod nogami snežno oporo in zdrsnil v skoraj 2 m globoko snežno luknjo ob skali ... ta in še polno zanimivih prigod, sploh za konec septembra!
13.09.2017 Jurij Rous  Zeleniške špice-grebensko prečenje  II II  
Komentar: Res lepo...se splača it večkrat :).
09.09.2017 Tanja Metličar  Ojstrica-Ogrin Omersa  V- V-   450 m
Soplezalec:Blaž Navršnik
Komentar: Smer opravi nekaj prečenj in je zato precej dolga, vendar je potek čisto logičen. Vreme je bilo pa malo drugačno od napovedanega. Če je zjutraj še kazalo, da se bodo oblaki razkadili, sva se na razcepu s Herletovo ob opazovanju plohe iz Okrešlja malo zamislila. Na srečo je šla proti začetku Logarske doline, Ojstrica pa se je vseeno ovila v oblake in meglice, iz katerih je stalno po malem frcalo, zadnjo četrtino smeri je pa začelo deževati. A pod streho na Jami nama je bilo že vseeno, preostalo nama je samo še rukniti pir za uspešno opravljeno izpitno turo :).
06.09.2017 Blaž Germek  Vežica-Perčičev steber  VIII / VI VIII / VI   185m
Soplezalec:Danilo Patarčič
Komentar: Za uživat. Odlična skala.
06.09.2017 Danilo Patarčič  Vežica-Perčič  VI/A2 VI/A2   185m
Soplezalec:Blaž Germek
Komentar: Zgleda, da gravitacija name deluje precej bolj kot na Blaža, zato sem hitro preklopu na tehniko.V mladih letih se mi je zdela smer lažja.
31.08.2017 Maja Gaspari  Nad Šitom glava-Steber ob Kamenkovem kaminu  V/IV V/IV   150m
Soplezalec:Andrej Kotar, Kaja Puhan
Komentar: Res uživaška, a žal kratka smer.
31.08.2017 Ahac Istenič  Triglav-Skalaška z ladjo  V+/IV+ V+/IV+   1000m
Soplezalec:Martin Stražiščar
Komentar: Izkoristila sva še zadnji dan lepega vremena in se odpravila v skalaško. Smer sva splezala v dobrih 5ih urah (ker sva z načelnikom ne dolgo nazaj plezala Peternelovo, nama smer od skalaškega turnca ni delala težav v orientacijskem smislu).
31.08.2017 Kaja Puhan  NŠG-Steber ob Kamenkovem kaminu  V/IV V/IV   150 m
Soplezalec:Andrej Kotar, Maja Gaspari
Komentar: Kako je bilo? Super! Res luštna smer za sončno popoldne. Detajl čisto na koncu, sicer smer lepo plezljiva.
30.08.2017 Andrej Kotar  Šite, severna stena-Smer JLA  VII-/V+ VII-/V+   300 m
Soplezalec:Gašper Vidmar
Komentar: V prvem raztežaju se moraš res potruditi, da najdeš kakšen grif, ki se ne maje, višje se skala precej izboljša. V večini težjih raztežajev imaš na koncu občutek, da težavnost ni popuščala od začetka do konca raztežaja, kar še posebej velja za neugoden previsni kamin v sedmem raztežaju in dolgo zajedo v osmem. Za previsni detajl v najtežjem, devetem raztežaju se mi je zdelo, da niti ne izstopa tako zelo od ostalih težjih raztežajev, mogoče ravno zato, ker je detajla dokaj hitro konec in je nato plezanje do konca raztežaja lažje. Na koncu sva še ugotovila, da se do koče v Tamarju res splača pripeljati s kolesom, ker se čas vračanja do avta precej skrajša, medtem ko prijetno utrujen po plezanju počivaš na kolesu :-)
30.08.2017 Gašper Vidmar  Šite-JLA  V,A1/V V,A1/V   300
Soplezalec:Andrej Kotar
Komentar: Uvodni raztrežaj je res dobro podrt. Tudi višje, ko se skala izboljša je mestoma kar podrta in dvomljive kvalitete.
Štanti so dobri in udobni. Težji raztežaji so kar dobro opremljeni, lažji pa ne. Tudi kak sveder se najde v smeri.
Najtežji sta se mi zdeli poč v tretjem raztežaju in dolga zajeda v osmem.
Smer mi je bila pretežka, zato je večino plezal naprej Andrej.

Sestop po Jesihovi ni težak. Po gredah sestopaš v levo, potem pa ujameš štante za abzajle. Dvakrat sva naletela na postavljene možice, kar je iskanje še olajšalo.

1
2
>
82