Vili Pepel
Datum
25. september 2013
Soplezalec
Tadej Dobravc Verbič
Gora /stena
Planjava
Smer
Kratkohlača
Dolžina
310
Ocena
V-/IV

Na začetku nisva bila čisto sigurna, kje se smer začne. Tudi klinov ni bilo, ki bi nakazovali smer, tudi opisi niso kaj veliko pomagali. Moja prva smer v kateri v bistvo ni bilo klinov pa še ti ki so bili so bili s prusikom. Tako, da sva smer vzela resno in previdno, saj vseskozi nisva vedela ali sva na pravi smeri (iz skice in opisa nisva mogla ravno razbrati). Zelo prav so prišli frendi in tudi jebice. Porabila pa sva nekje še enkrat toliko časa kot piše v vodničku.


Tadej
Tadej Dobravc Verbič, 27.09.2013, 02:06
Ha ha. Sliši se, kot bi celo smer falila! Smeško No, falila sva po moje vstop in prvi cug plezala po svoje (klin s prusikom je sporočal, da najbrž nisva bila prva), potem sva pa večinoma kar do konca bila v smeri. Morda sva kdaj potegnila kako svojo varianto, ampak ob redkih klinih se je bilo najbolje zanašati kar na lasten občutek. Edino malo pred oknom sem mislil, da sem sfalil, ko sem za zabavo plezal kar naravnost, ker se mi je zdelo po desni prelahko. In ko sem že v mislih iskal primerno skalo za apzajl, se je Vili pognal po neki travici navzgor in izvohal špranjo (okno) iz opisa, prek katere se je dalo nadaljevati po smeri.

Sicer pa je smer z izjemo dveh mest dokaj lahka in zahteva skoraj več plazenja kot plezanja. Skala je na ključnih mestih dobra, drugače pa tako tako.