Lana Skušek | 22.05.2011

Zmaga Lane na 1. tekmi državnega prvenstva

V soboto (21.5.2011) se je v Šmartnem pri Novi Gorici odvila 1. tekma državnega prvenstva v mlajših kategorijah v težavnosti za leto 2011. Organizatorju - Društvo Ekstremnih Športov iz Nove Gorice - gredo vse pohvale za odlično izpeljano tekmo v njihovem razširjenem plezalnem centru (po mojem mnenju eden boljših v SLO).
Pa še rezultati: Lana je s konkurenco cicibank opravila prepričljivo. Dve smeri, kvalifikacije in finale, ter obakrat najboljša. Še posebej suverena je bila v finalu, kjer je pokazala talent, tehniko, moč, natančnost, odločnost in odraslo razmišljanje. Razlika do prve zasledovalke je bila ogromna. Za predstavo je prejela številne pohvale od postavljalcev, sodnikov in številnih gledalcev. Velikost dosežka v finalu daje dodatno težo še podatek, da je bila finalna smer cicibank tudi kvalifikacijska smer mlajših deklic. Po doseženih oprimkih, bi se Lana tudi v tej kategoriji s še dvema plezalkama potegovala za zmago.
Naslednja tekmovalna postaja bo v začetku junija po vsej verjetnosti avstrijskem IMSTU, ki organizira eno večjih mednarornih tekem za mlajše kategorije. Lana upa, da se bo lahko predstavila v kakšni majčki s ČAO napisom.

Aleš

Klik za večjo sliko

Pred finalom...

Klik za večjo sliko

....Prvo mesto!!!

Klik za večjo sliko

Veselje po zmagi.