Naj slika

Novice

Prijava

Pomagajo nam

InfoHit
Kibuba
Brinox
ClimbersOnly shop
CHAO
Gornik.si
Stihl
Actionmama
DUMO

Dario Prinčič, 24.01.16

ČAO tura na Stenar

Pozdravljeni,

V nedeljo se je ČAO odprava Tečajniki na Križ 2016 odpravila na Stenar. Ob zgodnji uri smo začeli hoditi iz doline Vrat proti Križu. Ob še bolj zgodnji uri smo se pa dobili v Šmartnem.
Sama odprava je potekala tako kot je bilo mišljeno, vse do takrat ko so vodje zagledali Stenarska vratca. Potem je blo treba čez. Vsak po svoje, eni levo, eni desno, eni naravnost, ostali pa na vrv čez desni skokec. Potem je sledila paša sončnih žarkov pod vratci, čaj, hrana.. piva ni bilo. Vsi člani odprave so bili udeleženi vseh pavz, razen Nikole (po novem, Mamuta). On je rekel da ne rabi pavze, pa je ves čas hodil.
Po počitku smo se podali čez pobočje pod Stenarjem, ter nadaljevali v smeri 2500m visokega vrha. Sam vrh ni ponujal veliko možnosti za manevre kot so; zaužitje hrane, pijače, preoblačenje, ležanje na travi..., ter smo se zelo hitro podali proti dolini. Po krajši pavzi pod vratci smo se usmerili čez Sovatno. V kopnih razmerah ponuja zelo hiter sestop, vendar ko sneg zabeli police, sestop zna biti precej pester, ter nam je ponujal še obilico adrenalina preden smo si lahko dali roke in čestitali. Čestitke tudi organizatorjem in vodjem za uspešno opravljeno turo, ter vsem udeležencem hvala za še en lep dan v hribih
Imeli smo tudi eno reševanje, in sicer, Anžetovega akomulatorja. Po uspešni reševalni akciji smo se vsi dobili Pr' Katr', ter čakali na svoje pivo, in ostale dobrote domačih gostiln.

Do naslednjega druženja,

ČAO ;),Dario


Pojdi na komentarje
Proti Križu
Proti Križu

Prvi sončni žarki
Prvi sončni žarki

Prva skupinska

foto@Anže
Prva skupinska foto@Anže

Ovira na poti do sonca
Ovira na poti do sonca
Čez vratca

foto@Anže
Čez vratca foto@Anže

Prečenje zasneženega pobočja
Prečenje zasneženega pobočja
Stena
Stena

Proti vrhu
Proti vrhu
Prava skupinska

foto@Anže
Prava skupinska foto@Anže
foto@Anže
foto@Anže

Čez skoke na rikverc
Čez skoke na rikvercKomentarji
Res lepe slike :).

09:54 29.01.16 Objavil: Jurij Rous