Andrej Grmovšek – Grmo, Živim svoje sanje

Matej Mišvelj | 23.10.2015

V mesecu oktobru bomo v naši sredini gostili odličnega slovenskega alpinista Andreja Grmovška – Grmo, ki pravi da Živi svoje sanje. Čaka nas vsekakor zanimivo predavanje, ki se bo odvijalo v prostorih našega alpinističnega odseka v Črnučah v četrtek, 22.10.2015 s pričetkom ob 20. uri.

Andrej je s plezanjem pričel leta 1989/1990. Sprva se je posvečal predvsem športnemu plezanju, obiskal je tudi nekaj tekmovanj, kasneje pa se je začel vse več ukvarjati z alpinizmom, predvsem prostim plezanjem dolgih smeri v velikih stenah. Obiskal je veliko zanimivih, nepoznanih in neraziskanih plezalnih področij po svetu.

Andrejeva strast in ljubezen je še vedno težavno prosto plezanje na zgornji meji, v odmaknjenih in nepoznanih plezalnih področjih. Vzponi, ki jih je opravil v zadnjih desetih letih, predstavljajo najtežje slovenske skalne vzpone v velikih stenah. V letu 2005, 2008 in 2010 je bil izbran za najuspešnejšega slovenskega alpinista. Že vrsto let dosega razred vrhunskega športnika mednarodnega razreda po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije.

Andrej je leta 2002 diplomiral na Univerzi v Ljubljani, smer geografija. Od leta 2004 je zaposlen na Zavodu RS za varstvo narave, OE Maribor. Leta 2002 se je poročil s svojo najljubšo soplezalko in življenjsko partnerico Tanjo.

Lepo vabljeni vsi ljubitelji vrhunskega alpinizma in njegovih dosežkov!
ČAO