Novice

Miha Jemec | 23.05.2011

Tokrat se je za razliko od prejšnjih dni težko odločiti s kom začeti. Kronološko bo še najmanj zamer:

Prejšni vikend je bil zaključni vikend alpinistične šole v Turncu. Že v prvem roku smo dobili 10 novih kandidatov za mlajše pripravnike, 4 nagrajenci z oskarjem pa bodo belino po svojih črnih madežih zlivali v kratkem. Na strani je tudi filmček v avtorstvu snemalca Jurčka in montažerja Ata Vuka, kjer je vidno brezhibno znanje in odlični tečajniški sendviči v rokah izpitne komisije... mislte si, ma kakšni sendviči tud vidl jih nismo :( šlo je ravno za obratno taktiko:"tok časa jih bomo mučil, da bodo tok lačni, da nas bodo na koncu spustil!" In res, drugi del izpita, organizacija piknika je navdušila takorekoč vse. Tudi odziv je bil nadpovprečen in po dolgem času se spet niso vsi med seboj poznali. So se pa zato nekateri bolje spoznali, nekateri tudi čisto od blizu, zelo osebno bi človek rekel. Slikce drugega dela pa hrani Bačko nekje pri sebi, čeprav bi jih bilo predvsem iz "šank traversa clajmba" zanimivo videt. Morda še pridejo.

Naslednja v vrsti je Lana. Naslov državne prvakinje v svoji kategoriji v težavnosti je odličen dosežek. Bravo Lana! Ker ti bodo trenutne velikosti majic zgolj spalne srajce, boš dobila svojo, sam še tvojo cifro zvohamo. Tanja svojo majčko lahko dobi takoj: že v tečajniškem letu in parih obiskih plezališč dve 6b na pogled je prav tako zelo lep dosežek!

Stari mački so pa tudi spet v vzponu: prvenstvena smer Blaža v Snoviku (7b+), Lukatova prva 7b+ na pogled in seveda novica zadnjih dni 8a našga Dohtarja Jerneja v Retovju. Kapo dol vsem trem! Včasih smo za take dosežke dobili pivo, zdaj ste nas na te dosežke navadili in piva ni več. Bi šla kaka 8b al mormo res počakat na Urško in Lano?

Ta vikend je potekal končni izlet šole v Paklenico. 11 tečajnikov in vsaj še enkrat tok ostalih je dodobra izpraznil Dinkotove zaloge rib. Skor vsi čez Aniča Kuka, nekateri celo dvakrat, pa veliko prvič v življenju preplezanih raztežajev naprej je dober uvod v sezono. In najbolj pomembno dejstvo, katerega me je bilo najbolj strah, kaj bo drugi dan. In glej, tudi v nedeljo so šli vsi v steno in ne na plažo!!! In to kljub temu, da je bila na koncu utrujenost že velika. Zaradi silnih bojev v steni ta teden minice ne bodo "in" so edin potarnale naše tečajnice.



Takole je izgledala zadnja večerja. Na sliki manjkata Crni in Luka. Po uspešnem petku in sightano smerjo Vila Velebita (7b+) so jima apetiti še narasli. V nedeljo sta šla pogledat še v Rumeni strah (7c). Kako se je zadeva končala pa najdete med vzponi, se vam splača prebrat... Je pa Gost pozabu napisat, da je šel na predvečer zadnji spat, da je bil najbolj glasen in da je vmes zginu s "tisoč rožcam", kar mu ne oprostimo kar tako! Morda je bil v čarobnem napitku skrit uspeh?



Pa še skupinska na plaži! Pakla ma svoj čar. Meni najljubši je občutek, ko zagledeš prijatelje nekaj deset metrov stran v sosednjih smereh. Tako blizu so, pa hkrati tako daleč zate tisti trenutek. In potem srečanje na vrhu in pripovedovanje kako je bilo v prečki, pa kaminu, pa v žlamborju... ja žlambor, vsi ki gredo enkrat v Brid za veliki čekič vedo kaj je žlambor!

Pa tudi after piknik je nadvse uspel. Komu gre tokrat vse zahvala ne vem, ampak vsaj na papirju se kombinacija kuharca Sabina in vodja zabavnega dela Viking Joško očitno obnese!

Tole šalo sem si zapomnu od tega večera:

"A veš kaj prav Chuck Norris k Kito varuje?
Daj bolj počas plezi, ne morem tko hitr podajat!"

Še enkrat čestitke vsem in fajn bodte!