Plezalske novice...

Šola Čao | 02.07.2010

Skupna tura v Srebrnjaku je uspela. Trije dnevi pa pol tišine, samote, sonca in neskončnih razgledov nas je znova prepričalo, da so najlepše stvari lahko tudi nedaleč stran od udobja, vrveža in okroglega usnja. Zapuščena planšarija nam je tri dni nudila svoj domek, ki smo ga deloma delili z ostalimi plezalci, pa tudi glodalci. Voda v tolmunih ni za
namakat, ampak za osvežit se je pa super. Bilo nas je devet in splezali smo veliko smeri v Srebrnjaku, Zapotoškem vrhu pa tudi sedlo Kanja smo osvojil. Pa še veličastni balvan, kjer je potekal foto-shooting, upam da bodo rezultati objavljeni! Posebna pohvala pa našemu tečajniku Primožu za njegovo prvo smer. Sicer ne pretežka, vendar pa popolnoma neopremljena in precej dolga, kar je pomenilo, da je fant od sedaj naprej precej domač s kladivom. Držal se je odlično in Jurij ga je zelo pohvalil! Kljub osvojenim višinam...

... pa nismo bili najvišje te dni, saj je še ena skupna tura potekala v pogorju Monte Rose. Naša tečajnika Katja in Smail sta pod vodstvom Lipčija in Pečota osvojila 4560m visoki vrh Signalkuppe. Po informacijah, ki jih imam je bilo noro (upam da noro lepo?) in pa zelo poučno. Skratka, čestitke vsem, še posebaj pa tečajnikoma za željo, voljo, zagnanost, pa tudi vztrajnost osvojiti več kot 4500m visok vrh. Kdor je že bil tam gori ve, da je zrak precej precej redek.

...vendar pa tudi oni niso bili najvišji ČAOti ta vikend. Naša logaška izpostava in naveza (Primož in Bojan) sta bila še 250m višje in v čudovitem vremenu osvojila Mont Blanc. Vsaj v Alpah jima gre tokrat primat v višini.

Gotovo je bil še kdo kje, upam da bodo vsi omenjeni in neomenjeni zadeve objavjavili pod Vzpone in Prispevke, zato le spremljajte stran v prihodnjih dneh. Tudi naš načelnik Primož je užival lepoto na Kriških podih in menda ima v žepu dve kratki a sladki prvenstveni smerki.Toliko je prišlo na moja ušesa, če sem pa koga pozabil in je bil plezalsko aktiven, pa tudi vse čestitke.